Budapesti kirándulás

Iskolánk 45 diákja 4 tanár kíséretében 2018.10.05-én busszal ellátogatott Budapestre a Zrínyi Miklós Ifjúsági Alapítvány támogatásával. Először Óbudán az új helyén lévő Csodák Palotájában tehették próbára ügyességüket a diákok. A kétszintes tudományos játéktéren tükörlabirintus, 5D-s mozi, az Öveges teremben a folyékony nitrogén jeges világa angol nyelven, a Newtoni mechanika megannyi játékos kipróbálási lehetősége, a születés világának tabuk nélküli bemutatása, emberléptékű billiárd és még több száz játék várt ránk.

Ezt követően a Várkert Bazárból feljutottunk a Budavári Palota előtti kilátóhoz, ahonnan Budapest panorámájában gyönyörködhettünk a mesésen tiszta őszi napsütésben. A csoport utolsó részének egy kis hegymászás is kijutott, mert éppen elromlott a lift. A kilátás a Dunára, a hidakra, az Országházra azonban őket is meggyőzte.

Délután bebarangoltuk a Budapesti Állatkertet. Mindenki kedvére válogathatott az elefántok, zsiráfok, flamingók,vizilovak, majmok, óriáskígyók, hüllők, akváriumok vagy éppen a delfinek világa közül. A diákok azt kérték, hogy tegyük hagyománnyá ezt a kirándulást, mert úgy érezték, hogy minden látványosságot újra végignéznének jövőre is, mert egy nap kevés volt, hogy mindenhova eljussanak.